"شعار سال"
شعار سال
"مکتب حاج قاسم"
مکتب حاج قاسم
"شهدای شاخص سال"
شهدای شاخص سال
"بیانیه گام دوم"
گام دوم
"کانال تلگرام ما"
کانال تلگرام
*شادی روح همه اموات:صلوات*
مرحوم حاج اسماعیل روحی پرکوهی
آمار کاربران

برای عضویت در وبلاگ کلیک کنید!


رمز عبور را فراموش کرده ام! ؟

عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
پیغام مدیر سایت
سلام بازدید کننده محترم به وبلاگ بسیج دانشجویی دانشگاه طبری بابل خوش آمدید لطفا برای استفاده از تمامی امکانات و خواندن تمامی مطالب ویلاگ

شرکت در انجمن و گفتگو با سایر اعضا در سایت ثبت نام کنید

همچنین می توانید بعد از عضویت با ارائه مطالب و ایجاد پست در وبلاگ یار و همراه ما بوده و در بروز رسانی و ارتقاء سطح وبلاگ به ما کمک کنید. با سپاس فراوان
منبع
علّامه بزرگوار و فقیه عالیمقدار حضرت آیت الله المعظّم آقای حاج شیخ عبدالله نظری خادم الشریعه دام ظلّه العالی در پهنه ایران و در همه مازندران نامی آشنا و چهره ای پرفروغ و باصفا است که اینک گوشه هایی از دوران مختلف زندگی این عالم فرزانه را مرور می نمائیم.

«در محور فیروزکوه وقتی که از شهر قائمشهر ۳۵ کیلومترفاصله می شود به سمت مرکز حکومت «تهران» با راهنمائی رودپرپیچ و خم بنام «تلار» و از میان پوشش گیاهی انبوه، بلاد سوادکوه به گونه ای دل انگیز با چشم اندازهایی زیبا هویدا می شود که (یکی از شهرهای آن) «زیراب» نامیده می شود (و آن)موطن عالم جلیل القدر (آیت الله) شیخ عبدالله نظری یکی ازمعاریف علماء سوادکوه، فقیه عالی مقدار، مجتهدی برجسته، و عالم فرزانه و علامه بزرگوار …. می باشد ….. و در مسجد جامع کهن شهرساری در شبستانی به اقامه نماز می پردازد، در اوقات شرعی مؤمنین عدیده ای به معظّم له اقتداء می کنند و منبرهای شان وزین بوده و مستمعین فراوان به استماع مواعظ ایشان گوش فرا می دهند …. »

«علامه بزرگوار جامع المعقول و المنقول حضرت آیت الله آقا شیخ عبدالله نظری خادم الشریعه که در زهد و تقوا و دانش و بینش معروف نزد خاص و عام هستند، فرزند فقید سعید عالم جلیل القدر حضرت آیت الله آقا شیخ عبدالنبی قدّس سرّه می باشند والده ماجده شان علیّه عالیه علویه سیده نساء خانم موسوی بنت مرحوم آقا سید عبدالله موسوی سوادکوهی است معظم له در سال ۱۳۱۱ شمسی هجری در قریه خرمندیچال زیراب سوادکوه متولد گردید.»


بروز و ظهور در خاندان بزرگ و نامدار

همانگونه که اشاره شد حضرت آیت الله نظری خادم الشریعه دامت برکاته از حیث شرافت خانوادگی، بزرگی و کرامت را از دو شخصیت جلیل و اصیل منطقه یکی والد ماجدشان شیخ العلماء مرحوم آقا شیخ عبدالنبی مجتهد قادیکلائی و دیگری جدّ مادری خود نجل الاطیاب سلاه آقا سید عبدالله موسوی سوادکوهی به ارث برده اند.

مرحوم آیت الله المجاهد آقا شیخ عبدالنبی مجتهد قادیکلائی از کبار علماء مازندران و از اعاظم شخصیتهای اجتماعی عصر خود به شمار می رفت . او که در نجف اشرف در شمار شاگردان مرحوم سید کاظم یزدی صاحب کتاب قیّم عروه الوثقی بود، هنگام مراجعت به ایران – چنانچه معرف است- نزد سیّد استخاره ای می نماید که با آمدن آیه شریفه یا اَیُّها النَبیُّ جاهِدِ الکُفّارَ وَ المُنافِقینَ وَاَغلُظ عَلَیهِم، مشی و وظیفه آقا شیخ عبدالنبی معلوم می شود.

استقرار مرحوم آقا در موطن خود، قادیکلای علی آباد (قائمشهر فعلی) مصادف شده بود با سر و صدای مشروطیت و از اینجا بود که صدای مشروعه خواهی مرحوم آقا شیخ عبدالنبی با نوای شیخ شهید حاج شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه در هم آمیخت. آن یکی با دسیسه ناجوانمردانه دشمنان دین و میهن بر بالای دار مأوی گزید و این یکی پس از رهائی دادنش به وسیله ارادتمندانش از چنگ اشرار (که شبانه در ماه مبارک رمضان برای به شهادت رساندن او به خانه اش در قادیکلا یورش بردند)، ناچار به ترک دیار و هجرت به سوادکوه گردید.

«مرحوم آقا سید عبدالله زیرابی از سادات بسیار جلیل القدر و زاهد و پرهیزگار دوران خود به شمار می رفت به طوریکه حتی کراماتی را هم به او و برادرش آقا سید محسن زیرابی نسبت میدادند.» این دو برادر از نوادگان مرحوم سید خداداد (معروف به سید خُدّاد) می باشند. همان کسی که در میان مردم منطقه سوادکوه از آوازه بلندی برخوردار و دارای قدر و اعتبار بی شماریست. کشف کرامات زیادی را مردم به سید خداداد نسبت می دهند و او را به عنوان سر سلسله سادات سید خُدّادی بسیار عزیز و گرامی می شمارند و مزار این بزرگوار در امامزاده ابوطالب بالا زیراب قرار دارد.

مرحوم آقا سید عبدالله علاوه بر مقام سیادت و تقوا، از فکر بلند و اندیشه ارجمندی برخوردار بود و رأی و تدبیر او در امورات آن عصر و زمان ایل و فامیل و نیز در حل اختلافات و برطرف کردن مشکلات منطقه بسیار مؤثر و مطاع بود.

مرحوم آقا شیخ عبدالنبی پس از اقامت در سوادکوه با صبیّه مکرّمّ آقا سید عبدالله وصلت نمود و خدای بزرگ ثمره این وصلت خجسته را فرزند برومندی مقرّر فرمود که اینک میراث دار دو خاندان و چلچراغ پرفروغ دودمان گردید.


دوران پس از پدر و خیزشی مبارک

حضرت آیت الله نظری خادم الشریعه مد ظله در سن هفت سالگی از وجود نعمت پدر محروم گردید تقدیر الهی بر این قرار گرفته بود و چاره ای جز این نبود. از آن پس با سعی و اهتمام مادر بیدار دل و دور اندیش علیه عالیه علویه متعالیه حاجیه سیده نساء خانم موسوی به جهت فراگیری علوم حوزوی راهی ساری گردید و دروس مقدّماتی و ادبیات عرب را در مدّت زمان کوتاهی در حوزه علمیه ساری سعادتیه مسجد حاج رضا خان فرا گرفت.

او که از حافظه و استعداد و نبوغ خاصی برخوردار و قرآن را در سن چهار سالگی در مکتب خانه محل خود در نزد مرحوم ملاابراهیم فرا گرفته بود، مقدمات را در سنین ۶ – ۷ سالگی در محضر والد بزرگوارشان شروع نموده که در سن هفت سالگی از سایه پرمهر و تعلیمات پدری محروم گشته در همان زمان در میان اقران و اماثل خود حائز مقامی عالی و ممتاز گشت.

معظم له پس از چندی در ساری از محضر اساتید حضرات آیات حاج شیخ مصطفی صدوقی- حاج سیدرضا سعادت – حاج شیخ محمدتقی نظری اخوی بزرگشان ادبیات را در حوزه علمیه رضاخان (سعادتیه) فرا گرفته و سپس به مشهد مقدس رضوی عزیمت نموده و در محضر فحول اعلام ادیب نیشابوری- آقا سید احمد نهنگ (مدرس)- حاج شیخ هاشم قزوینی و مرحوم کجوری تلمذ نموده و پس از اقامتی چند ساله در خراسان و استفاده از محضر بزرگان آن سامان، در عصر فرخنده زعیم عالیقدر جهان تشیّع حضرت آیت الله العظمی بروجردی اعلی الله مقام الشریف وارد حوزه علمیه قم گردید.

«در قم دروس سطوح عالیه و خارج فقه و اصول را نزد اساتید حضرات آیات عظام

۱- حاج آقا حسین بروجردی به مدت ۸ سال فقه

۲- حاج آقا روح الله خمینی به مدت ۸ سال اصول

۳- حاج سید شهاب الدین نجفی مرعشی

۴- آقا شیخ راضی تبریزی

۵- حاج شیخ محمد علی اراکی

۶- حاج شیخ عباسعلی شاهرودی

۷- حاج میرزا هاشم آملی

۸- حاج آقا سلطانی طباطبائی

و سطوح عالیه را نزد

۹- حاج آقا علی صافی

۰۱- حاج آقا لطف ا… صافی

۱۱- حاج میرزا علی مشکینی

۲۱- و حاج میرزا حسینعلی منتظری

کسب فیض و تفسیر و فلسفه عالی را در محضر علامه عالی تبار حاج سید محمد حسین طباطبایی صاحب تفسیر المیزان استفاده نمودند.»


استادی جامع در مسند تدریس

زیبائی بیان و سبک تدریس روان علاوه بر بنیه غنی علمی حضرت آیت الله المظّم آقای حاج شیخ عبدالله نظری خادم الشریعه مد ظله، از همان ابتداء ایشان را به عنوان استاد کامل و جامعی در حوزه های علمیه مشهد و قم قلمداد نمود. اکثر فضلای آن دوران که جزو علمای این زمانند خاطره تدریس این استاد بزرگ را به خصوص در حوزه علمیه قم از یاد نمی برند و از آن با شگفتی و عظمت ذکر می نمایند. و هم اکنون جمع کثیری از شاگردان معظم له در مقامات عالی کشور و نظام مشغول انجام وظیفه می باشند.

این تدریس در همه زمینه ها از قبیل ادبیّات، منطق، فلسفه، تفسیر و سطح فقه و اصول صورت می گرفت و هم اکنون سالیانی است که حوزه درس خارج معظّم له در ساری برقرار و فضلا و اعلام از نعمت وجود این استاد عظیم الشّأن برخوردارند.

حضرت آیت الله نظری خادم الشریعه مد ظله چند سالیست که با تشکیل لجنه تحقیقاتی (علم کلام) در کنار تدریس فقه و اصول و تفسیر شخصاً بر فعالیت جمعی از فضلا و نخبگان حوزه علمیه مازندران در این زمینه اشراف دارند. ایشان که در این فن از احاطه و وسعت خاصی برخوردار می باشند، به خاطر اهمیت زیادی که برای این کار قائلند به خصوص در تابستان ها وقت بیشتری را در حوزه تابستانی (ورسک) برای این کار مصروف می نمایند و اعاظم و بزرگانی از حوزه های علمیه قم، مشهد و تهران و نیز اساتید عالیه دانشگاه ها در این امر همّت و جدیّت و همکاری دارند و اخیراً پاره ای از آثار این لجنه به صورت جزوات مختلف به چاپ رسیده است قرار است ان شا الله تعالی مطالب مطروحه به صورتی منظم و مبرّب تدوین گردد.


خطیبی نام آور در عرصه تبلیغ

از ویژگی های حضرت آیت الله نظری خادم الشریعه مد ظله قدرت بیان و خلاقیت سخن اوست از سن ۷ – ۸ سالگی که تحت تربیت و هدایت پدر بزرگوارشان، او را در آغوش گرفته برفراز منبر جای می دادند تا امروز که از اساطین این فنّ و اساتید این جایگاهند، یک دوره تبلیغاتی طولانی و ممتدّی را پشت سر گذاشته اند.

منبری سرشار از بیان والاترین معارف دینی در قالب بهترین شیوه ها و کلام و گفتار نغز و پربهاء . بیانات و سخنرانیهای حماسی و پرشور و تاریخی حضرت آیت الله نظری خادم الشریعه به خصوص در دوران خفقان قبل از پیروزی انقلاب و اعتراضات دلیرانه و کوبنده این زبان گویای اسلام بر علیه دستگاه حکومتی طاغوت، زبان زد خاص و عام و بی نیاز از اطاله کلام است و اکنون بحمدالله تعالی اثرات و ثمرات آن تبلیغات در طول بیش از نیم قرن، به خوبی در جامعه شاهد و محسوس و مورد تکریم و تقدیر است.


عالمی کامل بزرگی امین در میان مردم

«آیت الله نظری خادم الشریعه که از علمای طراز اوّل خطّه مازندران به شمار می روند، قطع نظر از جهات علمی و فضل و کمال، در شئون مختلف به فقه و اصول و منطق و فلسفه و حدیث و تفسیر و ادبیات و علم و اخلاق و علوم اجتماعی و اکثر علوم اسلامی احاطه و اطّلاع کامل دارند. از نظر تقوا و عمل کردن به احکام دین در رعایت آداب دینی و سنن مذهبی و نکات اخلاقی و جهات اجتماعی نمونه کامل و سرمشقی تام العیار برای طبقات مردم هستند.

(حضرت آیت الله) فردیست فروتن و متواضع و مهربان و رؤوف و خیرخواه و دارای گذشت و مردم دار، و همچنین علاقمند به مصالح دین و ملت و مملکت در حدّ امکان و قدرت بوده و از محبوبیت فوق العاده برخوردارند. از تجملات دنیوی وارسته و از جمع مال و منال بر کنارند. با اینکه مرجعی بزرگ برای بیت المال و وجوهات خیریّه و شرعیّه هستند، با وضعی بسیار قناعت بار و زاهدانه زندگی می کنند و درآمد مالی و اموال بیت المال را به مصارف فقراء و ضعفاء و حوزه های علمیه و امور درمانی و آموزشی و تبلیغی و ارشادی و سایر از امور لازم می رسانند فی الحقیقه از مفاخر و ذخایر جهان شیعه به شمار می روند».


حضرت آیت الله نظری و نهضت روحانیت

از همان روزهای اولیه آغاز نهضت روحانیت شیعه در سال ۴۱ – ۴۲ ، حضرت آیت الله نظری که از شاگردان حلقه درس حضرت امام خمینی قدس سرّه الشّریف محسوب می شدند به امر مستقیم امام راحل عازم مازندران شدند و جزو پیشتازان و پایه گذاران نهضت به ویژه در سطح مازندران بودند.

مسئولیت هماهنگی علماء آن عصر مازندران با خیزش انقلابی حوزه علمیّه قم به رهبری مراجع عظام تقلید آن زمان مخصوصاً حضرت امام تنظیم و امضاء اعلامیّه ها و بیانیّه ها و تلگرافات اعتراض آمیز و روشنگر بر علیه دستگاه سلطنت که از طرف مدرّسین و بزرگان حوزه علمیّه قم صادر می شد جهت دادن به فضلاء و طلّاب جوان و مبارز آن دوران حوزه تا پیروزی انقلاب مساعدت و یاری مالی و تقبّل هزینه های مربوطه به نهضت روحانیت و اعزام پیک های ویژه به شهرها در این زمینه، و مشاوره و همکاری با بزرگان و زبدگان انقلاب و … از جمله فعالیتها و اقدامات معظم له در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران به شما رمی رود.


استقرار در مازندران و همّتی بلند

حضرت آیت الله نظری مدظلّه العالی در سالهای ۴۷ – ۴۸ شمسی بنا به دعوت علماء و مؤمنین شهرستان ساری و به جهت ضرورت امر تبلیغ و ارشاد و هدایت و پیگیری امر نهضت روحانیّت در ساری مستقر گردیدند. اقامه جماعت و پایه گذاری جلسات مذهبی مخصوصاً دهه غدیر از اثرات ماندگار این رجل ولایی به شمار می رود برای قشر جوان و تحصیل کرده و ایراد سخنرانی های پرشور و رسیدگی به امورات مذهبی و اجتماعی مردم در ساری، قائمشهر و سوادکوه و دیگر نقاط مازندران و رسیدگی به امور روحانیّت و طلّاب از کارهای ارزنده ایشان محسوب می شود. پس از پیروزی انقلاب نیز همچنان بارگران حمایت از نظام و مقام معظم رهبری و ترویج از اسلام را بر دوش دارند.


مازندران و تاریخچه ای ماندگار

در اوج کشتارها و در بحبوحه انقلاب، حضرت آیت الله نظری پیام همبستگی مردم و عشایر سوادکوه را به محضر امام امّت در نوفل لوشاتوی پاریس رساندند و امام راحل طی نامه ای از این امر تشکر فرمودند و تقدیر خود را ابلاغ نمودند. حضرت آیت الله نظری پس از اقامتی ۱۲ روزه در پاریس در روز ۱۲ بهمن ماه سال یکهزار و سیصد و پنجاه و هفت در کنار امام و با پرواز انقلاب به ایران برگشتند.


آیت الله العظمی نظری خادم الشریعه: ارادت من به مقام معظم رهبری ارادت استدلالی است.

عالم برجسته مازندران با اشاره به ارادت استدلالی خود به مقام معظم رهبری، گفت: مقام معظم رهبری برای احترام به آیات عظام اقدام به نشر رساله نکرده است.
به گزارش خبرنگار سوادکوه نیوز و خبرگزاری فارس در سوادکوه، آیت الله عبدالله نظری در مراسم ختم حجت الاسلام محمد مقدسی مسئول فقید نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) که با حضور مردم و مسئولان در مسجد جامع زیراب سوادکوه برگزار شد، گفت: خلقت بشر به گونه‌ای است که نیاز به خصومت و دشمنی ندارد و تفاهم و خدمت و خیررسانی و عمران و آبادی باید در خلقت حاکم باشد و چکیده بشر باید خیر باشد.
عالم برجسته مازندران با تاکید بر اینکه خیر بودن چکیده خلقت بشر از دلایل اثبات وجود صاحب زمان (عج) است، افزود: هدف الهی برای خلقت بشر خیر همراه با اراده است که هنوز محقق نشده است و با ظهور امام عصر تحقق پیدا می‌کند.
استاد درس خارج فقه اصول حوزه علمیه با بیان اینکه عبادت حقیقی خدا از آرزوهای عمل نشده تاریخ بشر است، خاطر نشان کرد: عبادت حقیقی خدا از آرزوهای عمل نشده تاریخ بشر است که با ظهور امام زمان (عج) به دست می‌آید.
وی با اشاره به لزوم تکریم عالمان دینی و ارزش و اهمیت علوم دینی نسبت به سایر علوم، اظهار داشت: علوم دینی به ابدیت و سعادت منتهی می‌شود و مازندرانی‌ها در تکریم عالمان دین دارای نقش برجسته‌ای هستند.
آیت الله نظری با بیان اینکه مقام معظم رهبری برای احترام به آیات عظام اقدام به نشر رساله نکرده است، تصریح کرد: ارادت من به مقام معظم رهبری ارادت استدلالی است.

38950_365


38956_333




امتیاز : نتیجه : 4 امتیاز توسط 1 نفر مجموع امتیاز : 4

درباره : مناسبت های مذهبی , عیدالله اکبر(عید سعید غدیر خم) , معرفی و زندگی نامه بزرگان , علمای استان مازندران ,

نمایش این کد فقط در ادامه مطلب برای قرار کد مورد نظر به ویرایش قالب مراجعه کنید
مطالب مرتبط
نوحه ناصرالدین شاه قاجار در وصف سیدالشهدا علیه السلام - جبرئیل
هله نومید نباشی که تو را یار براند گرت امروز براند نه که فردات بخواند/فراق اربعین حسینی
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا رَئِیسَ الْبَکّائِینَ / به مناسبت شهادت امام سجاد(ع)
قاسم سلیمانیی
اهل حاجت همه سال به کس رو نزدند ، صبر کردند همه تا شب تاسوعا شد/تاسوعای حسینی
مرثیه ایرج میرزا و آرزوی عجیب علامه طباطبایی از زبان آیت الله علوی بروجردی+ویدئو
ولادت امام موسی‌کاظم (ع) مبارک باد.
یا علی ذاتت ثبوتِ "قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ"....
عاشقمی؟ (بمناسبت روز ازدواج)
باب الجواد راه ورودی به قلب توست....

تاریخ : دوشنبه 13 مرداد 1399 نویسنده : دانشجوي بسیجی l بازدید : 6171

ارسال نظر
کد امنیتی رفرش


مطالب گذشته
درباره ي وبلاگ

سلام. این وبلاگ توسط تعدادی از دانشجویان بسیجی پایگاه شهید یحیی نژاد موسسه آموزش عالی طبری بابل و با هزینه شخصی ایجاد گردیده و در حال فعالیت و بروز رسانی می باشد امیدوایم با حضور گرمتان در وبلاگ لحظات خوبی را سپری کنید و ما را از نظرات و پیشنهادتان بهرمند سازید...
موضوعات وبلاگ
معرفی و زندگینامه شهدا
پـــــــیام تــبریک
پــــیـام تسلیت
مطالب پندآموز
سخنان و بیانات ارزنده
مناسبت های مذهبی
مناسبت های ملی
بیداری اسلامی
فتنه
اطلاعیه
فراخوان
انتظار
ورزشی
خنده حلال
احکام شرعی
فرهنگی
قرآن مجید
پزشکی
غیر غیرسیاسی
معرفی و زندگی نامه بزرگان
انسان250ساله(ائمه معصومین(علیهم السلام))
اخبار و فعالیت های بسیج دانشجوییِ موسسه
اخبار داخلی موسسه
اخبار داغ کشور و جهان
اخبار بسیج دانشجویی
روستای پــرکـوه
نويسندگان
دانشجوي بسیجی ارسالی: 1419
محسن زاده ارسالی: 8
یه بسيجی ارسالی: 2
بسيج خواهران ارسالی: 126
مطالب محبوب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
لینک دوستان

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به بسیج دانشجویی دانشگاه طبری بابل مي باشد.

طراح و مترجم قالب

طراح قالب

جدیدترین مطالب روز

فیلم روز

بسیج دانشجویی دانشگاه طبری بابل